Hvor går grensen?

I samarbeide med FriFlyt forteller Alpinanleggenes Landsforening i denne artikkelen litt mer om hvor grensen går når du er ute i bakken på ski eller brett.

Skisenterets ansvar gjelder kun preparerte løyper og en randsone på to meter fra disse løypene. Det er også skisenterets ansvar å sikre kunstige installasjoner – som master og snøkanontårn – men ikke trær og andre naturlige «hindringer».

– Det er veldig viktig at frikjørere er klare over dette. Utenfor anleggets område skjer all kjøring i prinsippet på skikjørers eget ansvar. Vi kan verken stenge av naturen eller definere hva som er farlig eller ikke utenfor løypene, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening (ALF).

Sist helg var det tre skredulykker nær skisentre i Norge, to i Tromsø Alpinpark og en i Hemsedal. Alle skjedde utenfor preparerte – og dermed sikra – løyper. Dermed er det ikke skisenterets ansvar, selv om de som ble tatt i skredene hadde brukt heisen for å nå områdene hvor skredene gikk.

Vi minner også om at foreldre må være sitt ansvar bevisst når barn ferdes utenfor de preparerte løypene. Mange barn er glade i skogsløyper, så lær barna at de må kjøre sammen med noen hvis uhellet skulle være ute.

Hele artikkelen kan du lese HER.